تمام بارهای تکفاز به ویژه آنهایی که مشخصه غیرخطی دارند باید به صورت مناسب و منطقی بین فازهای یک سیستم سه فاز پخش شوند. اغتشاش ناشی از عدم تعادل بار بهتر است از مقادیر استانداردهای منطقه ای فراتر نرود. درصد عدم تعادل بار توسط رابطه زیر قابل محاسبه است.
در رابطه بالا Iu درصد نامتعادلی جریان است، Id حداکثر انحراف جریان از مقدار جریان متوسط است و Ia مقدار جریان متوسط بین سه فاز است. در محاسبه میزان نامتعادلی ولتاژ نیز معادله بالا با جایگزینی مقادیر ولتاژ به جای مقادیر جریان مورد استفاده قرار می گیرد. عملا در شرایط گسترده سیستم های سه فاز توزیع با مصرف کننده های متنوع، دستیابی به تعادل به نظر غیر ممکن می رسد. ضمن اینکه عدم مساوی بودن امپدانس خطوط انرژی رسان نیز خود باعث عدم تعادل ولتاژ می شود.
نامتعادلی بار و در پی آن نامتعادلی ولتاژ، به علت تغییر شکل در ولتاژ، باعث افزایش تلفات آهنی و مسی در ماشین های الکتریکی می شود. موجب افزایش تداخلات الکترومغناطیسی EMI و بالا رفتن آسیب پذیری تجهیزات حساس به این تداخلات می شود و همچنین باعث ایجاد خطا در تجهیزات اندازه گیری شده و باعث عبور جریان مولفه صفر از سیم نول و در نتیجه ولتاژ دار شدن آن می شود که ضمن افزایش تلفات مشکلات ایمنی را به همراه دارد.
به عنوان نمونه با توجه به شکل زیر عدم تعادل ۱۰ درصدی در جریان، باعث ایجاد جریان ۱۷ آمپری در سیم نول شده است و تلفات مسی کل را ۱ درصد افزایش می دهد.
به عنوان مثالی دیگر تاثیرات ترکیبی ناشی از ۱۰ درصد نامتعادلی جریان به همراه ۳۰ درصد اغتشاش هارمونیکی جریان می تواند جریان سیم نول را به حدود جریان فاز نیز برساند.